Nieuws en artikelen

2 april 2013

labLOKAAL: snelkookpansessie leegstand Borger-Odoorn

Datum: 16 mei 2013 van 14:00 tot 17:00 Locatie: Tweede Exloërmond, Anne de Vriesstraat 39

In samenwerking met Rizoem organiseert Roeg & Roem het labLOKAAL: een praktische en interactieve snelkookpansessie rondom (dreigende) leegstand in krimpgebieden. En niet één keer, maar zelfs drie keer! Met het labLOKAAL onderzoeken Roeg & Roem en Rizoem op praktische wijze het leegstandsvraagstuk op het platteland en de mogelijkheden en kansen voor herbestemming. We beginnen in Groningen en daarna volgt Drenthe en Friesland, steeds aan de hand van een concrete casus ingebracht door een lokaal betrokkene.

Het Mondengebied
Borger-Odoorn is één van de snelst krimpende gemeenten van Nederland. In de dorpen Tweede Exloërmond en Valthermond is de krimp letterlijk zichtbaar door ‘trapveldjes’ die midden in het dorp ontstaan als gevolg van sloop. Maar dit betekent ook dat er letterlijk ruimte ontstaat voor nieuwe initiatieven en mogelijkheden. Aan het labLOKAAL de uitdaging om mee te denken over deze ‘trapveldjes’: wat is een interessante nieuwe invulling, is dit toepasbaar op andere krimplocaties, moeten we hierin sturen of juist spontaan initiatieven laten ontstaan?

Heb jij een creatieve geest? Kan jij denken in kansen en mogelijkheden? Heb jij een visie op krimpdorpen? Denk dan mee over de vraagstukken van labLOKAAL en meld je aan!

Meer informatie en aanmelden

Wat? Interactieve snelkookpansessie rondom ‘trapveldjes’ in het Mondengebied
Wanneer? Donderdag 16 mei van 14:00 – 17:00
Waar? Tweede Exloërmond: de precieze locatie volgt nog
Kosten? € 30 voor niet-FANs en -supporters en € 15 voor FANs en supporters (excl. btw)