< alle initiatieven

Werkplaats K

Voormalig schoolgebouw wordt broedplaats en community center

Werkplaats K is een burgerinitiatief van kunstenaars. In een voormalig schoolgebouw in Kerkrade-West beheert Werkplaats K atelierruimtes. Het is een culturele broedplaats voor 22 kunstenaars afkomstig uit Kerkrade, Parkstad en buurgemeente Herzogenrath (D). De disciplines zijn gevarieerd: schilderen, keramiek, vormgeving, fotografie, beeldend, theatertechniek, grime, illustraties en installaties.

Daarnaast initieert en ondersteunt Werkplaats K exposities, lezingen, wijkinitiatieven (zoals de maandelijkse Soepavond; soep eten met de buurt), community arts en workshops. Hiermee voorziet Werkplaats K niet alleen in atelierruimtes, maar heeft het ook een sociale en maatschappelijke functie.

Van tijdelijk naar permanent

Het initiatief is momenteel van tijdelijke aard, vanwege de mogelijkheid om het pand tijdelijk te gebruiken. Betrokken partijen zoeken echter naar een manier om het initiatief te verduurzamen, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een permanente locatie. Van tijdelijkheid naar een permanente status. Deze volgende fase stelt de initiatiefnemers voor grote uitdagingen waarbij het vooral gaat om de vraag welke nieuwe samenwerkingsrelatie er met de gemeente overeengekomen kan worden.

580698_504856886227502_1073100014_n

Fotografieworkshop voor kinderen bij Werkplaats K

 

http://www.werkplaatsk.nl

Jos Reinders (initiator, bestuurslid)
Elbereveldstraat 105
6466 JM Kerkrade
[email protected]