< alle initiatieven

Zorgsuper Woldendorp

Supermarkt en dorpspunt blijven behouden door combinatie met zorg

De supermarkt van Woldendorp sloot een aantal jaar geleden haar deuren. Op verzoek van Klankbordgroep Woldendorp deed Stichting DBF een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuw leven voor het leegstaande pand. Ze kwamen in contact met Jaap en Pauline Bouma die het nabijgelegen Zorghotel Wilhelmina runnen. In het zorghotel werken ze met mensen met een beperking. Deze mensen hebben behoefte aan activiteiten, en daarvoor bood de nabije omgeving te weinig mogelijkheden. Zo ontstond al snel het idee van de zorgsuper.

In de zorgsuper kunnen hun cliënten worden ingezet en werk doen dat waardevol is, zowel voor henzelf als voor het dorp. De gemeente Delfzijl wilde een dorpspunt ontwikkelen en sloot zich bij het initiatief aan. Daarop kocht Stichting DBF het pand aan.

In Woldendorp komen zo twee zaken bij elkaar. Het initiatief van Jaap en Pauline Bouma om de voormalige supermarkt een nieuw leven in te blazen en het initiatief van de gemeente Delfzijl om een dorpspunt te gaan ontwikkelen. Juist de gezamenlijkheid van deze twee initiatieven maakt het geheel sterker, zowel inhoudelijk als qua exploitatie.

De nieuwe supermarkt draagt de naam ‘Bouma’s Troef’ en is samen met het dorpspunt begin 2011 geopend. Het dorpspunt waar de inwoners van Woldendorp terecht kunnen voor informatie, steun en ontmoeting op het gebied van wonen en welzijn. De winkel – waarin mensen met verstandelijke beperking werken – versterkt deze ontmoetingsplek in het dorp.

Foto: Fivelnieuws

http://www.boumastroef.net

Jaap Bouma
A.E. Gorterstraat 28
9946 PC Woldendorp