< alle initiatieven

Deeltijdwonen De Marne

Tijdelijk huren van leegstaand vastgoed in De Marne als broedplaats of woon-zorghuis

 
In het experiment Deeltijdwonen De Marne worden tijdelijke huurders gezocht voor leegstaand vastgoed in De Marne. Kern van het experiment is het creëren van matches tussen vraag en aanbod waarbij we zoveel mogelijk uitgaan van de kracht van de regio. De kracht ligt o.a. in rust, ruimte en natuur.

We spelen op die kwaliteiten in door ‘broedarrangementen’  en ‘woon-zorgarrangementen’  te ontwikkelen. Bij de broedarrangementen wordt flexibel te huren huisvesting gecombineerd met flexibel te huren werkruimte op inspirerende locaties. Onder ‘woon-zorgaraangementen’ verstaan we bewegingsarrangementen in de natuur voor ouderen met gezondheidsklachten gecombineerd met huisvesting. Voor mantelzorgers die ver buiten de regio wonen willen we daarnaast flexibel te huren logeerruimtes creëren.

Ambitie richting de aanbodkant is een impuls te geven aan de kwaliteit van het leegstaande vastgoed en tevens tijdelijke inkomsten te genereren. De panden van particuliere eigenaren en de woningcorporatie worden waar nodig gemeubileerd en gerestyled.

kerk zoutkamp

Gerestaureerd kerkje in Zoutkamp dat op zoek is naar een nieuwe bestemming en deels dienst gaat doen als stiltewerkplek.

 

foto boven: leegstaand huis in Ulrum dat nu als dorpshuis dienst doet en weer naar een woonhuis wordt getransformeerd


Harrie Ozinga, Casteller

De Marne
[email protected]