Nieuws en artikelen

6 april 2016

Inschrijving Dorpenacademie geopend

Dit voorjaar biedt de Dorpenacademie drie regionale kennisbijeenkomsten rondom herbestemming en nieuwe samenwerkingen met initiatiefnemers ‘van onderop’. De inschrijving is nu geopend.

Leren van initiatiefnemers, vakinhoudelijke experts en andere regio’s over het succesvol herbestemmen van beeldbepalende gebouwen en nieuwe samenwerkingen tussen overheden, maatschappelijke organisaties, bewoners en ondernemers. Dat is het doel van de eerste reeks bijeenkomsten van de Praktijkschool van de Dorpenacademie.

Speciaal voor professionals en bestuurders van overheden, woningcorporaties en maatschappelijke instellingen zijn er dit voorjaar drie kennisbijeenkomsten. Deelname is gratis en de inschrijving is geopend.
Schermafbeelding 2016-04-06 om 10.18.47

Praktijkschool Groningen

> Herbestemmen van (karakteristieke) gebouwen
> Nieuwe samenwerking tussen overheid, maatschappelijke organisaties, ondernemers en burgers

11 mei 2016 | Provinciehuis Groningen

Docenten o.a. Frank Strolenberg (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Edwin Verdurmen (Departement Tijdelijke Ordening en initiatiefnemer Bartokpark, Arnhem), Geerd Simonis (initiatiefnemer C-Mill, Heerlen) en Sjors de Vries (RUIMTEVOLK). In samenwerking met de provincie Groningen.

Praktijkschool Limburg

> Herbestemmen van (karakteristieke) gebouwen
> Nieuwe samenwerking tussen overheid, maatschappelijke organisaties, ondernemers en burgers

12 mei 2016 | Locatie n.t.b. (Limburg)

Docenten o.a. Erik Wong (initiatiefnemer Wongema, Hornhuizen), Martin Cnossen (expert herbestemming), Frank Strolenberg (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Sjors de Vries (RUIMTEVOLK). In samenwerking met de provincie Limburg.

Praktijkschool Brabant

> Herbestemmen van (karakteristieke) gebouwen
> Nieuwe samenwerking tussen overheid, maatschappelijke organisaties, ondernemers en burgers

23 juni 2016 | Locatie n.t.b. (Brabant)

Docenten o.a. Johan Timmermans (initiatiefnemer De Melkfabriek en ’t Boerespul, Garyp), Peter Broekmans (ondernemer Rendiz en initiatiefnemer verschillende herbestemmingen in Limburg) en Sjors de Vries (RUIMTEVOLK). In samenwerking met de provincie Noord-Brabant.

Docenten en experts Dorpenacademie

De Dorpenacademie is onderdeel van het kennisprogramma ‘Van Onderop!’. Naast de bovengenoemde Praktijkschoolbijeenkomsten maken ook de Dorpenlabs onderdeel uit van de academie.

De docenten en experts van de Dorpenacademie zijn inhoudelijke specialisten en ervaringsdeskundigen. Wij stellen er graag een aantal aan u voor: Frank Strolenberg (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Esther Vos (provincie Noord-Brabant), Edwin Verdurmen (Departement Tijdelijke Ordening), Peter Broekmans (Rendiz), Johan Timmermans (Timmermantsjoender), Freek Jansen (Brede Maatschappelijke Voorziening Mariënvelde), Geerd Simonis (C-Magne/C-Mill), Erik Wong (Wongema), Nancy Arkema (Nancy Arkema Ontwerp + Advies), Jan Hospers (Bewonerscoöperatie ECO Oostermoer), Henk Timmerman (Maallust), John van den Berg (Van den Berg Advies in Ruimtelijke Ordening), Martin Cnossen (expert herbestemming) en Sjors de Vries (RUIMTEVOLK, programmamanager Van Onderop en de Dorpenacademie).