Nieuws en artikelen

27 september 2013

PlattelandsParlement 2013 in teken burgerinitiatieven

Elke twee jaar wordt het PlattelandsParlement georganiseerd, een bijeenkomst waarbij actieve bewoners en ondernemers in gesprek kunnen gaan met landelijke beleidsmakers en politici. Naast beïnvloeding van landelijke politiek en regelgeving richt het PlattelandsParlement zich op kruisbestuiving tussen deelnemers.

Dit jaar staan burgerinitiatieven centraal. Initiatieven op het gebied van wonen, (mantel)zorg, groen, (duurzame) energie, voorzieningen voor jongeren, digitale ontsluiting via glasvezel en onderwijs. Doel van het PlattelandsParlement is om zowel burgers als overheid te ondersteunen in hun proces om meer zelf verantwoordelijkheid nemen voor de leefomgeving.
 
Datum: zaterdag 16 november 2013, ochtend en middag
Locatie: De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren
Prijs: Kosteloos