Nieuws en artikelen

27 september 2013

Bewoners Zieuwent winnen prijs met nieuw dorpsplein

Als je met z’n allen een plan maakt kan de gemeente geen nee zeggen, zegt Jos Kolkman. “Maar als de gemeente zonder overleg hetzelfde plan op tafel had gelegd, was hier nog geen schop in de grond gegaan. Dan waren we nu nog druk met de bezwaren”. Dagblad Trouw, 25 september 2013

De bewoners van Zieuwent realiseerden een nieuw dorpsplein voor de katholieke kerk. Het plein voorziet het dorp van een nieuw hart en verbindt de mooie plekken in het dorp, de kerkepaden en het park. Met de aanwezige kennis en vaardigheden in het dorp ontwierpen ze het nieuwe plein. De gemeente Oost-Gelre financierde een groot deel van de aanleg, daarnaast werden sponsors geworven en staken vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Voor de bewoners blijft het niet bij het dorpsplein. Er zijn al plannen om aan de slag te gaan met woningen voor starters. De leegstaande woningen zijn te duur voor jongeren. We zijn benieuwd naar de plannen, maar ook naar hoe de bewoners aankijken tegen de toekomst van de leegstaande woningen.

Lees hier meer over Zieuwent

Zieuwent2

Foto’s: Ciel Kolkman, via www.Zieuwent.info