Nieuws en artikelen

11 juni 2013

High tech platteland

In Atelier aan de Middendijk wordt zaterdag 15 juni een gesprek georganiseerd over de toekomst van wonen en leven op het platteland met dit keer als onderwerp: high tech platteland; over ‘robocrops’, ‘rusticity’ en ‘precision farming’. Aanleiding van de serie is de tentoonstelling THUIS.

Stephan Petermann is architect bij AMO, de onderzoekspoot van architect Rem Koolhaas’ Office for Metropolitan Architecture. Petermann gaat op 15 juni in op de grote transformaties van het platteland die zijn bureau in kaart bracht. Koolhaas kondigde onlangs aan de focus van zijn bureau te verleggen van de stad naar het platteland omdat hier de echte veranderingen in de samenleving plaatsvinden. Hij gaat na afloop in gesprek met socioloog Jan Dirk Gardenier, auteur van Rijk met kleine dorpen, en directeur van CAB.

Programma:
16:00 – Rondleiding in het museum (Schoolstraat 4, Warffum)
17.30 – Lezing in het atelier (Middendijk 8, Usquert)
19:00 – Borrel

Over de tentoonstelling – THUIS. Huiskamers van het Hoogeland
Tot 4 augustus is Thuis, een tentoonstelling over Groninger huiskamers, te bezichtigen in het Openluchtmuseum in Warffum. De bezoeker ziet via interieurs hoe wonen en werken op het Hoogeland veranderen naar aanleiding van krimp, mondialisering en sociale media. Het zijn universele verhalen over het plattelandsleven in een regionaal museum. In samenhang met de tentoonstelling in het museum maakte ontwerper Guido Marsille  de Hedendaagse Groninger Stijlkamer in het Atelier aan de Middendijk.