Nieuws en artikelen

11 april 2013

Bewoners zetten dorp Barchem ’te koop’

Datum: 19 en 20 april 2013, Locatie: Barchem, gemeente Lochem
Een groep van zo’n 35 vrijwilligers is sinds begin dit jaar aan de slag om Barchem op vrijdag 19 en zaterdag 20 april op de Nederlandse kaart te zetten. In dat weekend zetten ze hun mooie dorp letterlijk in de etalage. Als variant op het Open huizen weekend organiseren ze het Open Barchem Weekend. Een weekend met allerlei activiteiten om te laten zien dat het in Barchem prettig en prachtig wonen en leven is.

“De wereld verandert om ons heen en wij willen niet afwachten, maar in actie komen, om er voor te zorgen dat de veranderingen voor Barchem goed uitpakken. We zijn daarin niet naïef; krimp is niet te ‘bestrijden’, dat gebeurt, maar we kunnen ons daar wel zo goed mogelijk op voorbereiden. We werken in ‘goed naoberschap’ samen aan een gezamenlijk doel: behoud van de leefbaarheid van Barchem in al zijn aspecten: van kindvriendelijk tot zorg voor ouderen.”

UPDATE: “Actie ‘Dorp te koop’ is een mooi succes” (Telegraaf 20-4-2013)

Meer informatie